Menu

MÚSICA DE MATINADA fins les 06:00

La reforma del Parc de Ca N’oriol recuperarà la zona de “les bomboneres”

Previsió del futur aspecte del Parc de Can'Oriol / Anna Mañosa Tarruella Previsió del futur aspecte del Parc de Can'Oriol / Anna Mañosa Tarruella

L’arranjament del parc rubinenc servirà per descongestionar la zona d’esbarjo actual, dignificar i millorar els accessos al parc i ampliar la zona arbrada amb més de 360 arbres d’espècies autòctones. L’arquitecte del projecte, Carlos Freire, explica que es tracta de rehabilitar una zona degradada afectant el menys possible a l’entorn i guanyar espai “per a la ciutadania”.

S’actuarà, sobre tot, a la zona coneguda com les bomboneres, una zona pre urbanitzada als anys 90 on s’havien de construir cases. Aquest espai compta amb vials i amb alguns serveis de subministrament que seran d’utilitat per al projecte però és molt invasiva i divideix les zones naturals del parc. Es creará una de pícnic amb arbres autòctons que aportaran ombra i color a l’espai. Al costat, hi haurà una zona esportiva amb grades, cistelles de bàsquet  i porteries de futbol, que serà la única zona pavimentada. I, finalment, també hi haurà una zona de jocs infantils dividida, a la vegada, en espais per diferents edats. Cadascun d’aquests espais tindrà forma rodona i estarà envoltada de camins i accessos. Es mantindran dos nivells que es salvaran amb rampes, talussos i zones d’accés. La zona agrícola quedarà separada per un petit mur integrat al paisatge.

A la zona a on actualment hi ha les oliveres i a prop de la masia es plantaran arbres fruiters per mantenir una mena de línea visual arbrada que recordi l’essència agrícola de la zona.

A la part més alta, abans d’arribar a la zona de conreu, es col·locarà una pèrgola solar que servirà per crear energia per l’iluminació i a sota d’aquesta pèrgola s’instal·laran una zona de restauració.

L’actuació més important, però, és que desapareixerà l’actual vial que hi ha al parc i es convertirà en un camí integrat pel qual no podran passar cotxes i que serà accessible per persones de mobilitat reduïda.

L'arranjament farà servir materials reciclats i també es treballarà per l'eficiència energètica i l'estalvi d'aigua

L’arquitecte municipal responsable del projecte, Carlos Freire, ha explicat que es tracta d’una actuació molt respectuosa amb l’espai que farà guanyar connectivitat amb el barri de Ca N’Oriol, recuperar una zona degradada i feta amb criteris d’eficiència energètica.

En total es plantaran més de 360 arbres. A les zones de picnic es crearan espais d’ombra però també es plantaran pins, alzines, lledoners o roures al llarg del nou camí i en d’altres zones d’esbarjo. El manteniment futur del parc, pel que fa a la vegetació, serà mínim perquè s’ha buscat que totes les espècies siguin autòctones i amb baixes necessitats hídriques. A més, s’instal·laran sensors de pluja perquè no funcioni el rec automàtic si no és necessari.

Finalment, el projecte contempla utilitzar materials naturals i reciclats. Fins i tot, s’aprofitarà l’asfalt actual del vial per construir la part inferior dels camins.

Millora la connectivitat del parc i amb els barris adyacents

La intenció a banda de crear un nou espai de jocs i d’esbarjo és que els accessos al parc siguin més adequats per a tothom i més pràctics. El nou camí permetrà anar des del carrer Flamarium, al costat de l’Institut, fins al carrer Mallorca a la zona oposada del parc i hi haurà diferents camins més petits per accedir a cadascun dels espais secundaris. La primera actuació per la qual s’aprova demà un pressupost extraordinari (veure notícia) serà l’arranjament del carrer Flamarium i l’accés per aquesta zona al parc. Aquí es traurà  el vial i es farà un accés més natural amb vegetació i un petit talús. La zona d’aigües també estarà integrada i consistirà en la col·locació d’una mena de fonts i cascades perquè els nens hi puguin jugar. S’arranjarà el carrer Flamarium i es construirà un pàrquing per qui vulgui arribar en cotxe al parc. Val a dir que s’està acabant de construir el carril bici que porta, precisament, a aquesta zona.

 

Carlos Freire, arquitecte del projecte

Tornar al principi

 

SEGUEIX-NOS CONNECTA'T  
Facebook Inici  
Twitter la ràdio EN DIRECTE  
YouTube Programació  
Instagram Streaming  
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. APP Store  
  APP Google play  
  Revista "La ciutat"  

Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes que n'utilitzem.

ACCEPTO